Előre szólunk, hosszú lesz.

Napok óta keringett egy poszt a neten. 6db 1 hetes kiscicának kerestek befogadót, akikkel az anyjuk nem foglalkozott. A különböző csoportok kommentjeiből kiderült, hogy a segítségkérő szomszédjáé az anya és esze ágában sincs ivartalanítani, ez ott nem szokás. Kapott a posztoknál hideget-meleget, ennek ellenére próbált segíteni, kapott valakitől egy repeta nevű tápszert, amit azért sokan tudunk, hogy silány minőség, de tűzoltásnak jó. Ezzel próbálta életben tartani a megtaláló a kicsiket. Pár nap alatt meghalt 3 kicsi, de segítség továbbra sem született. Ítélkezés annál több, mindenki mutogatott mindenkire. Az anya ivartalanítását követelték (jogosan), a költségek kifizetése is szóba jött, ami a gazda felelőssége lenne (valóban), olvastunk olyat, aki nem is érti minek kell kínlódni az életben tartásukon, inkább kéne gyorsan agyoncsapni őket (ezúton gratulálunk a modern szemléletéhez és emberségéhez-irónia-) és folytathatnánk. Sok jogos komment volt, sok jó indulatú is, de sajnos annál több lekezelő, bántó, számonkérő…Az állatmentők tele vannak, lassan itt az ideje, hogy azok is kilépjenek a komfortzónájukból, akik eddig csak távolról kritizáltak bárkit. Nem kötelező menteni ez igaz, de másokat bántani, megalázni, észt osztani sem kötelező!

Vissza a kicsikhez: ránézésre is rosszul néztek ki, szinte semmi esélyük, de úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk. Elindult a szervezkedés, hogy Lentiből feljussanak Budapestre. Köszönjük az Oszkár Telekocsinak, hogy feljuttatták őket, és a megtalálónak is, aki a 3000 forintos költséget kifizette. Éjjel meg is érkeztek, de mire ideértek már csak 2-en voltak életben.

Közben kiderült, hogy egy disznóolban születtek, ahonnan a megtaláló elmozdította őket az anyával együtt és ettől úgy megijedt a mami, hogy többet vissza se ment etetni a kicsiket. Hogy ezt miért írjuk le? Nem azért, hogy kiakadjon sok ember, igen hibázott, és biztos tanult belőle. Nem akart rosszat, sőt segíteni akart, nem sült el jól… De szeretnénk, hogy aki ezt olvassa ne kövesse el ezt a hibát.

A kicsik nagyon picik, szemük még csukva, infralámpa alatt, royal canin tápszerrel próbáljuk nekik a maximális esélyt megadni a túlélésre.

/ az első kép az első segítségkérő posztból van, a 2.-at akkor kaptuk, amikor elindultak Bp. Felé, a 3.-at már mi készítettük, mikor megérkezett a 2 kicsi túlélő/

🙏