20. Kerület Vécsey Lakótelep 2020. 08.10.

Olyan mérges vagyok, hogy nem tudok mit írni…

Káromkodnék, de attól nem jobb, feltenném a szokásos kérdéseket, hogy “Miért? Miért nem lehetett megvárni, míg megnőnek, ha már nem ivartalanították az anyát? Miért kellett egy zacskóba kirakni őket, felakasztva egy szemetesre?” De minek tegyem fel…úgyse kapok választ. Mert az ilyen sunyi, alattomos szemetek, akik ilyet tesznek lapítanak, és sose mondják el a tutit.

A kicsiknek szerencséjük volt, hogy rájuk találtak. Nekünk szerencsénk volt, hogy pont a mai idikereső posztunkra bejelentkeztek és így volt hova elhelyezni őket.

Hogy hova gazdásítunk felelősen 5 fekete macskát? Plusz még a többi alomból lévőket? ?‍♀️ Passz.

Felmerültek a kérdések, de igazából ilyenkor hiába gondolkozik az ember…ott van 5 alig 1 hetes kis élet egy zacskóban. Nem volt kérdés, hogy elmenjünk értük.

Szinte senki nem tudja, mert nem vertük nagy dobra, hogy az idei önkormányzati pályázati lehetőség elmaradt a kerületben, amiből a nőstény macska ivartalanítást szoktuk minden évben csinálni. Meg is éreztük az idei évben a szaporulat növekedését a bejelentések alapján. Írtunk is az Önkormányzatnak, hogy segítsenek anyagilag, hogy hatékonyabban tudjunk segíteni az ivartalanításokban a kerületben, hiszen tudjuk, hogy drága a műtét, de szükséges. Pont az ilyen esetek miatt. /Sajnos elutasító választ kaptunk./

Ezt csak azért írtam ide, mert reménykedek, hogy a jövőre nézve átgondolják azok, akik segíthetnének.

De most jön a küzdelem…5 apró élet megmentéséért és életbentartásáért. Nagyon picik, de jól fejlettek, bizakodunk, hogy mind az 5-en szép nagy “párducok” lesznek.

Köszönjük Bálintéknak, hogy nem mentek el mellettük és segítséget kértek nekik, és Zsuzsának is, aki vállalta őket! ?