Ivartalanítási kampányunk a végére ért, sajnos a 200. 000 forintos keret kimerült, de azért így is szép számban sikerült 20. kerületi gazdik macskáit ivartalaníttatni, megfékezve ezzel a nem kívánt szaporulatot a kerületben. Több macska már vemhes volt. Nem szeretjük a vemhes ivartalanítást, de sajnos muszáj, mert ezeknek a kicsiknek a sorsa a mai világban kilátástalan. Sajnos sokan voltak, akik bejelentkeztek és megkapták a támogatást, de mégsem mentek el. Ezt nem is értjük, de nem is kell értenünk, mindenki maga döntött, szerencsére voltak, akik helyesen, és az ő cicájuk már biztos nem fog nem kívánatos kiscicákat világra hozni, és nem fog olyan betegségeket elkapni, amibe akár bele is halhat.
Több faces csoportban láttunk olyat is, hogy kerületi lakcímmel rendelkezők más kerületi macskákat akartak volna merő jóindulatból “betolni”. Értjük a szándékot, de sajnos azzal, hogy segít 1 valakinek más kerületből, azzal elveszi az esélyt egy itteni lakostól, aki később lehet, hogy az utcára teszi a kiscicákat, és biztos lehet benne mindenki, hogy nem fog a szomszéd kerületbe menni. De ez is csak azt mutatja, hogy ország szerte nagy szükség van/lenne ezekre az akciós ivartalanításokra.
Reméljük jövőre újra sikeresen tudunk majd pályázni, és tovább folytatni a kampányt, mert a jelentkezők számából ítélve nagy igény van rá.